Plita cu Inductie Profesionala - Amenajari HoReCa

Plita cu Inductie Profesionala



Prepararea mancarurilor prin inductie combina beneficiile gatitului cu gaz si in vase ceramice. Plita cu inductie nu foloseste sursa de caldura: curentul indus prin bobina de inductie aflata sub plita ceramica se genereaza direct in tigaia speciala. Asta explica si faptul ca plita cu inductie functioneza numai cu tigai cu fund din otel sau fonta cu proprietati magnetice. Astfel, plita ceramica se incalzeste numai datorita caldurii emanate de fundul tigaii. 

Una dintre cele mai apreciate proprietati ale plitei cu inductie este timpul scurt de incalzire; incalzirea se opreste automat, imediat ce tigaia a fost ridicata de pe plita. In momentul in care tigaia este re-pusa pe plita, caldura este transferata imediat dupa cum a fost setata. Plita ceramica este usor de curatat, fara ustensile abrazive sau solutii corozive. Nu radiaza caldura ceea ce face ca bucataria sa aiba o temperatura de lucru placuta. 

Plita nu se incinge, deci nu exista risc de arsuri accidentale. Caldura se genereza doar in tigaie, curentul electric este activ numai in timpul gatirii. Pierderea de energie in mediul in conjurator este minima. 5 litri de apa ajung la temperatura de fierbere in 9 minute, cu 6 minute mai rapid decat plita electrica conventionala. 

Nu toate tigaile pot fi folosite pe plita cu inductie! Este posibil ca plita sa genereze un camp magnetic care este determinat de materialele continute de fundul tigaii. Tigaile pot contine otel, otel cromat, otel inoxidabil sau fonta. In cele mai multe cazuri, pretabilitatea la gatitul pe plita cu inductie va fi mentionata pe tigaie sau in manualul de utilizare al acesteia. Folositi numai tigai marcate, in mod explicit, pentru a fi folosite pe plita cu inductie. 

Toate plitele cu inductie au meniu digital pentru setarea timpului si temperaturii si dispun de cronometru pentru oprirea automata dupe expirarea timpului de coacere.



Plita cu inductie foarte subtire cu rama din otel inoxidabil, suprafata de lucru din sticla ceramica, meniu digital. Este usor de transportat datorita dimensiunilor reduse. Usor de curatat fara ajutorul substantelor de curatat. Utilizabil numai cu tigai cu fund din otel sau fonta cu proprietati magnetice.