Grill Tepan-Yaki Profesional - Amenajari HoReCa

Grill Tepan-Yaki Profesional



Bucataria asiatica este intotdeauna plina de culoare si arome. Una dintre metodele mele preferate asiatice de gatit este Tepan-Yaki.

Teppanyaki este un stil culinar japonez care foloseste o plita din otel pentru gatit. In Japonia, teppanyaki se refera la felurile de mancare gatite pe plita din otel precum carne, creveti, scoici, homar, okonomiyaki, yakisoba si monjayaki.

Grill-urile teppanyaki moderne sunt grill-uri cu suprafata neteda incalzite cu gaz propan sau electrice si sunt folosite la prepararea meniurilor in fata clientilor in restaurante cu specific asiatic. Suprafata neteda face ca acest grill sa fie mai potrivit pentru prepararea ingredientelor mici, cum ar fi orez, ou si legume taiate fin.

Initiatorul acestui stil de gatit este un steakhouse japonez din lantul de restaurante Misono care a introdus conceptul de a gati preparate japoneze cu influente vestice pe plita din otel in anul 1945. Curand au descoperit ca noua bucatarie era mai putin populara printre japonezi, decat era printre strainii care apreciau atat tehnica si maiestria bucatarului in prepararea ingredientelor, cat si bucataria in sine, mai accesibila decat felurile de mancare japoneze traditionale.

238202 GRILL TEPAN-YAKI

Grill Tepan-Yaki electric, portabil, usor de curatat! Plita din otel cu invelis ceramic permite o incalzire rapida a suprafetei de gatire. Este esential in bucataria teppanyaki ca ingredientele sa fie gatite la temperaturi ridicate intr-un timp relativ scurt, pastrand astfel aromele naturale si o culoare sanatoasa. Invelisul ceramic favorizeaza gatitul fara ulei sau folosind doar un strop de ulei, de obicei, sos de soia.


Grillul este prevazut cu manere reci la atingere, solide, potrivite pentru transportul preparatelor in siguranta si termostat reglabil, detasabil de priza.