Bucataria asiatica
este intotdeauna plina de culoare si arome. Una dintre metodele mele
preferate asiatice de gatit este Tepan-Yaki.
Teppanyaki este un stil culinar japonez
care foloseste o plita din otel pentru gatit. In Japonia, teppanyaki
se refera la felurile de mancare gatite pe plita din otel precum
carne, creveti, scoici, homar, okonomiyaki, yakisoba si monjayaki.
Grill-urile teppanyaki moderne sunt
grill-uri cu suprafata neteda incalzite cu gaz propan sau electrice
si sunt folosite la prepararea meniurilor in fata clientilor in
restaurante cu specific asiatic. Suprafata neteda face ca acest grill
sa fie mai potrivit pentru prepararea ingredientelor mici, cum ar fi
orez, ou si legume taiate fin.
Initiatorul acestui stil de gatit este
un steakhouse japonez din lantul de restaurante Misono care a
introdus conceptul de a gati preparate japoneze cu influente vestice
pe plita din otel in anul 1945. Curand au descoperit ca noua
bucatarie era mai putin populara printre japonezi, decat era printre
strainii care apreciau atat tehnica si maiestria bucatarului in
prepararea ingredientelor, cat si bucataria in sine, mai accesibila
decat felurile de mancare japoneze traditionale.
238202
GRILL TEPAN-YAKI
Grill Tepan-Yaki electric, portabil,
usor de curatat! Plita din otel cu invelis ceramic permite o
incalzire rapida a suprafetei de gatire. Este esential in bucataria
teppanyaki ca ingredientele sa fie gatite la temperaturi ridicate
intr-un timp relativ scurt, pastrand astfel aromele naturale si o
culoare sanatoasa. Invelisul ceramic favorizeaza gatitul fara ulei
sau folosind doar un strop de ulei, de obicei, sos de soia.
Grillul este prevazut cu manere reci la
atingere, solide, potrivite pentru transportul preparatelor in
siguranta si termostat reglabil, detasabil de priza.