Tocatoare Profesionale - Amenajari HoReCa

Tocatoare Profesionale

Tocatoare Profesionale HoReCa
Accesoriile de bucatarie sunt foarte importante pentru eficientizarea procesului de gatire. O atentie deosebita se acorda tocatoarelor de bucatarie, care trebuie folosite pe culori, pentru siguranta alimentara.
  • Tocatoarele albe se folosesc la produsele lactate sau paine.
  • Tocatoarele de culoare rosu se folosesc la carnea cruda.
  • Tocatoarele de culoare albastru se folosesc la carnea de peste.
  • Tocatoarele de culoarea verde se folosesc la legume sau fructe.
  • Tocatoarele de culoare maro se folosesc la carnea deja gatita.
  • Tocatoarele de culoare galben se folosesc la carnea cruda de pasare.
Aceste coduri de culori sunt foarte utile si necesare, pentru ca alimentele sa nu imprumute gusturile unul de la altul si pentru igiena alimentara.

Tocatoarele din gama Amenajari Horeca respecta toate normele HACCP, fiind astfel aprobate pentru toate bucatariile profesionale si bineinteles, casnice. Normele HACCP au fost introduse pentru sanatatea consumatorilor, reducandu-se riscul de contaminare intre alimentele de diferite categorii.

Sunt realizate din polipropliena HDPE 500, care este un plastic foarte tare si de calitate. Dimensiunile pe care le putem furniza sunt: 60x40x(H)1,8 cm sau 53x32,5x(H)1,8 cm sau 26,5x32,5x(H)1,8 cm sau 38x30,5cm x(H)1,4 mm. Acestea sunt dimensiunile standard care se folosesc in bucatarile profesionale, gandite in functie de dimensiunile meselor de lucru si de usurinta in folosire. Tocatoarele din polipropliena sunt destul de grele, pentru a avea stabilitate la taiere, fara sa se miste.

Dupa utilizare se spala si se dezinfecteaza, putand fi depozitate in suporturi speciale pentru tocatoare. Este foarte important sa fie curatate foarte bine si sterse, evitandu-se astfel riscul de aparitie a bacteriilor.

Tocatoarele din polipropilena sunt prietenoase cu lama cutitelor.

Un tocator exista in orice bucatarie si ar fi bine, chiar si in cele casnice, sa fie folosite pe culori, in functie de alimentele taiate. Riscul de contaminare cu diferite bacterii se reduce considerabil. Este mult mai sigur sa taiem paine pe un tocator pe care se taie numai paine, decat pe unul pe care anterior s-a transat un pui crud.