Gatire cu Inductie - Amenajari HoReCa

Gatire cu Inductie

Gătirea pe plita cu inducție combină beneficiile gătirii pe gaz cu cele ale gătirii pe mașină de gătit ceramică. 

Gătirea pe plita cu inducție funcționează fără o sursă de căldură: un curent indus provenind dintr-o bobină de inducție de sub placa de sticlă ceramică este generat direct în tigaie. 
De aceea o plită cu inducție funcționează numai dacă se utilizează vase speciale cu fund din oțel sau fontă sensibile magnetic. Astfel, placa de sticlă în sine este încălzită doar de căldura care provine de la partea de jos a vasului.

Beneficii : 
  • Timp foarte scurt de încălzire. 
  • Încălzirea plitei se oprește automat când vasul este îndepărtat din zona de gătit. Când se repune vasul pe zona de gătit, plita se încălzește imediat. 
  • Răspuns rapid la schimbările de putere. 
  • Placa de gătit este ușor de curățat.
  • Nu radiază căldura, temperatura de lucru este plăcută.
  • Niciun risc de incendiu datorită lipsei ochiurilor de gătit.
  • Generarea căldurii are loc numai în tigaie, electricitatea este utilizată doar în timpul gătitului.
  • Performanțe de 90%, în funcție de caracteristicile vasului. Cu o capacitate de 3500W, apa dintr-un vas de 5 litri ajunge la punctul de fierbere în 9 minute. Folosind o sursă de căldură electrică convențională acest lucru s-ar întâmpla în 15 minute. 
Nu toate vasele de gătit sunt potrivite pentru gătirea cu inducție! 

Trebuie generat un câmp magnetic care este determinat de materialele aflate la fundul vasului de gătit. Acestea includ oțel, oțel cromat, fontă sau oțel inoxidabil. În majoritatea cazurilor vasele sunt inscripționate cu semnul care indică folosirea lor la gătirea cu inducție. Folositi doar vasele care au inscripționat acest lucru.

Dacă vasul va fi folosit și pe altă sursă de căldură se poate zgâria fundul și nu va mai reacționa când va fi folosit pe o plită cu inducție.

Toate plitele cu inducție au touch control pentru setări digitale ale temperaturii și sunt dotate cu temporizatoare pentru oprirea automată, dupa ce timpul setat a expirat.

http://www.amenajarihoreca.ro/2012/11/plita-inductie-produs-profesional-horeca.html http://www.amenajarihoreca.ro/2013/09/Plite-Inductie-Profesionale-Horeca-Electrice-Ceramice-Preturi.html http://www.amenajarihoreca.ro/2012/06/plita-de-gatit-cu-inductie-profesionala.html http://www.amenajarihoreca.ro/2012/06/plita-cu-inductie-profesionala-pret.html http://www.amenajarihoreca.ro/2012/06/wok-cu-inductie-profesionala-pret.html http://www.amenajarihoreca.ro/2012/06/tigaie-wok-pentru-inductie-pret.html