Tava Sita pentru coacere Pizza - Amenajari HoReCa

Tava Sita pentru coacere Pizza



617502 TAVA SITA PENTRU COACERE PIZZA

Hmmm, arome mediteraneene, diversitate si un gust delicios!

Contrar credinței generale, pizza nu este originară din Italia. De fapt, nu se știe cine a “inventat” această mancare delicioasă. Deși cultura meditareană are variante incipiente înrădăcinate în dieta lor, variante similare au fost descoperite și în Egipt, Babilon și Imperiul Persan. Se știe că în Grecia Antică mâncau o pâine rotundă și plată, deasupra căreia puneau diferite condimente și ingrediente. Adițional, în cenușa rezultată în urma eruperii catastrofale a vulcanului Vezuviu din anul 74, au descoperit dovezi care ar indica faptul că o pâine rotundă din făină ar fi fost consumată la scară mare în acea perioada in  Pompei și Neopolis (Neopolis fiind o colonie greacă care ulterior a devenit orașul Napoli). Însă, adevărul este că pizza putea fi inventată de oricine care a descoperit secretul combinării făinei cu apă și încălzirea acestui aluat pe o piatră fierbinte.

În Italia, orașul care este strâns legat de pizza este Napoli. Aici acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul săracilor, în special fiindcă era foarte ieftin de preparat, gustos și sățios. Adițional, probabil datorită faptului că pizza era așa de îndrăgită de locuitorii mai săraci, marginea pizzei este mai groasă decât centrul acesteia. Astfel, oamenii săraci, chiar dacă aveau mâinile murdare puteau să țină o felie de pizza în mâini și s-o mănânce, fără să murdărească partea pe care o consumau. Desigur, la sfârșit marginea pizzei era aruncată.

Istoria pizzei moderne a început o dată cu aducerea roșiilor în Europa din America, în secolul XVI. La început însă s-au bănuit a fi otrăvitoare, ca alte plante din familia Solanaceae. În secolul XVIII săracii din Napoli obișnuiau să pună sos de roșii peste pâinea lor plată. Așa s-a născut pizza pe care o cunoaștem astăzi. Cu timpul a câștigat popularitate și turiștii veneau special în zonele sărace din Napoli pentru a gusta diversele rețete de pizza, preparate de pizzaioli.


Odata cu evolutia diferitelor retete de pizza s-au modernizat si ustensilele folosite la prepararea acesteia. Tava sita din aluminiu este una dintre cele mai recente inovatii aduse acestei industrii. Cu o constructie solida din aluminiu, un bun conductor de caldura, aceasta tava sita permite coacerea intr-un ritm mai rapid decat traditionalele tavi folosite pentru coacere. Aluminiul este un metal non-toxic si care nu transfera reziduuri sau particule alimentelor. 

Disponibila in 9 variante de dimensiuni, tava sita pentru coacerea pizzei este un instrument versatil, util in orice restaurant cu specific mediteraneean sau pizzerie.