Aparat de Vidat - Produs Profesional HoReCa - Amenajari HoReCa

Aparat de Vidat - Produs Profesional HoReCa





Carcasa din otel inoxidabil, pompa profesionala de vidat si cadran pentru masurarea presiunii, cu afisaj digital, aparatul este indispensabil in bucatariile care folosesc metoda de preparare a alimentelor sub vid (sous-vide). 

Poate fi operat atat in program automat cat si manual. Aparatul detine functie de ajustare a timpului de sigilare si poate fi folosit numai cu pungi din polietilena.

Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziat. 

Astfel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta si pentru perioade de timp de 3-4 ori mai mari decat in mod normal. Prin impachetarea sub vid, alimentele nu se mai usuca atat de repede, retin mult mai bine aromele naturale si nu mai sunt expuse decolorarii. Carnea va fi marinata in 10 minute, nu in 5 ore, astfel verdeata, condimentele si marinata vor fi impregnate carnii prin intermediul presiunii exercitate de vid. Nu mai punem la socoteala faptul ca vidarea alimentelor duce la economisirea spatiului de depozitare in frigider si la indepartarea mirosurilor.

Odata cu aparitia noii tehnologii de preparare a alimenelor sub vid (sous-vide), aparatul de vidat alimente a bifat o noua utilizare. In vederea prepararii alimentelor sub vid, carnea, legumele, verdeata, pestele sunt sigilate in pungi de polietilena, iar aerul este extras cu ajutorul unei pompe de vid. Apoi, alimentele vidate se aseaza in aparatul de gatit sub vid dupa ce a fost alimentat cu suficienta apa. Se seteaza temperatura.


Temperatura scazuta, constanta, duce la obtinerea unui preparat gatit uniform care pastreaza savoarea naturala a alimentelor folosite si sucurile proprii ale acestora, fara sa piarda din fragezime sau greutate.