Sistem Gatire Sous-Vide, Metoda de Gatire in Vid - Amenajari HoReCa

Sistem Gatire Sous-Vide, Metoda de Gatire in Vid

Sistem Sous-Vide, Gatire In Vid

Metoda de gatit in sous-vide este folosita de cei mai buni bucatari din lume pentru a imprima preparatelor o textura si savoare deosebita. Tehnica se bazeaza pe utilizarea unui circulator cu un control strict al temperaturii de gatire. Preparatul este vidat in pungi de plastic si gatit la temperatura scazuta intr-o baie strict controlata de apa.

Acest procedeu permite obtinerea unor rezultate perfecte de fiecare data, ceea ce este ideal pentru preparate delicate precum homar sau peste. Gatitul in sous vide este perfect pentru pastrarea aromelor si texturilor vibrante ale legumelor si pentru prepararea bucatilor mici de carne sau a organelor fara a le usca.

Principiul de baza al acestei metode este prepararea alimentelor in suc propriu, principiu care sta la baza multor curente si regimuri alimentare, precum si a dietelor pentru slabit. Alimentele isi pastreaza aromele naturale si forma intacta, fara a pierde in gramaj sau dimensiuni prin evaporare.

Recomandam acest sistem revolutionar de gatit pentru uz casnic in cazul persoanelor cu regimuri alimentare stricte, care exclud preparatele prajite sau fierte, cat si restaurantelor cu pretentii.




cod: 225448 
Pret: 3100 RON: 2255 RON (cu TVA inclus)

Desi metoda de gatit este relativ noua, principiile gatitului sous-vide sunt antice. Majoritatea popoarelor au preparate traditionale in care mancarea este sigilata, impachetata etans, si gatita la temperatura scazuta pentru timp indelungat.

Era moderna a gatitului in sous-vide a inceput in anii 70 cand cercetatorii din industria alimentara si bucatarii din Franta cautau o metoda de a reduce pierderile de materie prima la prepararea foie gras-ului. Au descoperit ca daca prepara foie gras-ul in sous-vide, se poate obtine o cantitate mult mai mare si se imbunatateste textura si aspectul preparatului. De atunci, bucatarii au re-evaluat cu atentie timpul si temperatura de preparare a ingredientelor pentru a pastra un maxim de savoare, culoare si integritate a produsului.

Astazi, metoda sous-vide a devenit un standard in bucatariile de top din toata lumea. Gurmanzii din toata lumea au apreciat intotdeauna uimitoarele arome si texturi obtinute de bucatarii de top prin metoda sous-vide. Datorita echipamentelor si educatie disponibile in acest moment, ideea de a obtine preparate perfecte in mod repetat printr-o metoda atat de simpla a deschis apetitul si bucatarilor amatori. Aceasta metoda va adauga o noua dimensiune in arta gatitului pentru multi bucatari aspiranti.