Prajitor Paine - Produs Profesional - Amenajari HoReCa

Prajitor Paine - Produs Profesional

Prajitor Paine Profesional Prajitor Paine Profesional Horeca Prajitor Paine Profesional Horeca Pret


Gustul painii prajite era cunoscut chiar si de romani, iar stramosul etimologic al englezescului „toast” este latinescul tostum, care inseamna “a praji”. Astfel, desi procedeul era cunoscut din cele mai vechi timpuri, painea prajita a devenit mai usor de obtinut doar odata cu descoperirea electricitatii, iar primul prajitor de paine a fost inventat la inceputul secolului XX.

Romanii prajeau painea infingand felia intr-o furca sau in orice instrument asemanator si tinand-o deasupra focului. Odata cu expansiunea Imperiului Roman, obiceiul a ajuns pana in insulele britanice, de unde a fost raspandit apoi in America. Englezii au inventat chiar la inceputul secolului al XIX-lea un instrument special din fier care era atarnat de semineu si care prajea feliile de paine cand pe o fata, cand pe cealalta.

Procedeul s-a simplificat mult odata cu descoperirea electricitatii, dar prajitoarele de paine au ramas manuale pentru mult timp. Totusi, prajitorul electric a fost inventat mai tarziu decat alte electrocasnice, deoarece trebuia inventat un fir rezistent la temperaturi inalte si la folosiri repetate. Abia cand un inginer tanar numit Albert Marsh a brevetat in martie 1905 aliajul sau de nichel si crom s-a dat startul pentru producerea in serie a prajitoarelor de paine.

Primul astfel de aparat este considerat modelul D-12 al companiei General Electric, care a aparut in 1909. Scheletul de fier inconjura rezistentele destul de putin aspectuoase, era greu de folosit si semana un pic cu un instrument de tortura. Oricum, modelul a fost punctul de start al prajitoarelor de paine electrice. Indiferent de model, feliile de paine trebuiau intoarse manual.

Automatizarea procesului de prajire a painii a survenit treptat. In 1913 Lloyd Groff Copeman a inventat un dispozitiv care intorcea painea de pe o parte pe alta. A urmat prajitorul care se oprea singur dupa ce painea era prajita, iar in 1921, a fost brevetat si aparatul care arunca feliile in sus dupa ce procesul de prajire se incheia.

261309 PRAJITOR DE PAINE PROFESIONIST

E greu sa ne imaginam diminetile fara sandviciul perfect facut intre doua felii de paine prajita sau paine prajita cu unt si miere sau paine prajita cu usturoi si rosii sau... pot gasi „o mie si una” retete pentru painea prajita. Este, probabil, cea mai rapida metoda de a savura un mic-dejun sanatos si delicios.


Prajitorul de paine profesionist vine in ajutorul bucatariilor care servesc, in mod curent, mic-dejun. Aici includem bucatariile hotelurilor, pensiunilor, cantinelor, dar si in restaurante pentru prapararea minuturilor si aperitivelor. Prajitorul de paine profesionist este dotat pentru flux continuu de prajire al feiilor de paine, cu 2 rezistente separate de incalzire, fiecare a cate 1300W. Dispune de control manual al temperaturii si tava de colectare a feliilor de paine prajite. Carcasa din otel inoxidabil respecta normele de igiena si conformitate din orice bucatarie. Usor de utilizat, usor de curatat.