Fantana de ciocolata - Amenajari HoReCa

Fantana de ciocolata

   
Fantana de ciocolata Profesionala Fantana de ciocolata Profesionala Produs Horeca
   Desi multi o considera un simbol modern al dulciurilor, ciocolata este de fapt un aliment destul de vechi, datand din 250-290 e.n. si originand din America Centrala. In timpul perioadei clasice, ciocolata nu era mancata ca dulce, ci era consumata ca o bautura amara si juca un rol important in viata religioasa si sociala a acestui popor antic. Prima dovada despre existenta ciocolatei a fost gasita in ramasitele de vase antice din aceasta perioada. Multe artefacte descriu scene in care oamenii petreceau in timp ce savurau ciocolata.

   Secretul copacului de cacao, care crestea in padure, a ramas asa pentru multi ani. Maiasii au amestecat, au fermentat si au macinat semintele transformandu-le intr-o pasta. Cand au adaugat apa, ardei iute, si alte ingrediente, aceasta pasta s-a transformat intr-o bautura spumoasa si picanta de ciocolata. Maiasii turnau mixtura dintr-un recipient in altul pana cand lichidul facea o spuma densa la suprafata. Cum nu se auzise inca de zahar in cultura meso-americana, indulcitorii probabil veneau de la un pic de miere sau nectar de floare. Cuplurile maiase beau ciocolata ca parte a logodnei lor si a ceremoniei nuntii.

   Asemeni drumului pe care il urmeaza marile civilizatii, Maiasii au fost cuceriti de azteci, care - pana in anul 1400 - au dominat America Centrala, teritoriul lor extinzandu-se din nordul Mexicului pana in Honduras.
   La inceput, aztecii negociau cu maiasii pentru semintele de cacao, dar treptat au inceput sa le ceara ca tribut, semintele devenind astfel si o forma de moneda. Ca si maiasii, aztecii consumau de asemenea bautura de ciocolata amara, condimentata cu tot felul de arome, adaugand in ritualurile lor, si achiete (semintele Copacului de Annatto), ceea ce a determinat ca mixtura sa devina rosu-sangerie. Ciocolata a fost atat de pretuita incat comerciantii azteci si-au umplut bagajele cu cacao si le-au carat in spate pana in capitala azteca, care astazi este orasul Mexico.

   Desi e posibil ca alti exploratori sa fi descoperit cu mult inainte ciocolata in America, Europenii nu au aflat de aceasta bautura delicioasa inainte anul 1521. Ciocolata a devenit chiar motiv de razboi cand Cortes si conqistadorii au cucerit Imperiul Montezuma si pe azteci si au transportat-o la curtea regala a Spaniei. Potrivit unei legende, in 1544, preotii spanioli - in timp ce se aflau intr-o vizita la Regele Filip al Spaniei - i-au prezentat acestuia si curtii regale ciocolata. Chiar daca este o poveste reala sau nu, ciocolata a avut un succes instantaneu iar, in doar 100 de ani, dragostea pentru ciocolata s-a imprastiat pe intreg teritoriul Europei.

   Producerea ciocolatei a fost monopol al Spaniei pentru multi ani. Secretul prepararii ciocolatei a fost strasnic pazit si doar cei mai bogati nobili o puteau cumpara. In timpul secolului al 16-lea, Biserica Catolica Spaniola a inceput consumul de ciocolata drept energizant, aceasta devenind astfel cunoscuta ca o bautura clericala de post. Insa, dupa dezbateri indelungate, Biserica a permis oamenilor sa bea ciocolata ca substitut nutritional la mancare in timpul perioadelor de post.
Cine a raspandit vestea despre ciocolata catre celelalte colturi ale Europei, nu se stie. Potrivit unei legende, un grup de pirati englezi a introdus bautura in Anglia dupa ce a confiscat ciocolata de pe o nava spaniola. O alta povesteste despre comerciantii italieni care au aflat secretul ciocolatei in timpul unei calatorii in Spania. Dar oricare ar fi adevarul, se stie ca - pe parcursul unui secol, curtile regale europene s-au bucurat de gustul ei deosebit. Tendinta a durat pana la Revolutia Industriala cand s-au creat noi tehnologii de producere a ciocolatei, facand-o astfel accesibila publicului larg.

   Intre anii 1600 si 1750, englezii, germanii si francezii au stabilit plantatii in Ceylon, Venezuela, Java si Sumatra unde cresteau copacii de cacao. Curand, aceste tari importau cacao pentru a oferi Europei rezervele de care avea nevoie. Datorita numeroaselor decese in randul sclavilor meso-americani, era nevoie de noi resurse pentru a raspunde cererii crescande de forta de munca. Iar colonialistii, proprietarii de pamanturi, s-au intors catre Africa - al carei popor a fost inrobit mai bine de 2 secole.
In Franta, ciocolata era ridicata la stadiul de simbol, rezervat prin decret regal doar pentru membrii aristrocratiei franceze. Potrivit unei legende, la ciocolata avea acces doar regina Anne de Austria, sotia lui Louis XIII, care se declara ca fiind dependenta de ciocolata.

   Englezii au fost mai democratici in ceea ce priveste ciocolata si oricine avea bani o putea cumpara. In 1657, s-a deschis primul magazin de ciocolata la Londra. Ca si magazinele de cafea, acest tip de magazine au devenit locurile de intalnire pentru cei  care doreau sa socializeze, sa tina discursuri sau sa joace.

274101 FANTANA DE CIOCOLATA

   Special pentru copiii mici si mari, iubitori de ciocolata, in combinatie cu fructe sau doar delicioasa licoare care se prelinge de pe platanele unei fantani de ciocolata.

   Fantana de ciocolata, din otel inoxidabil, cu butoane separate pentru motor si pentru incalzire, face deliciul fiecarei petreceri, fie ea pentru adulti sau copii. Este piesa centrala a oricarui bufet organizat pentru evenimente, nunti sau cocktail-uri. Cu o capacitate de 700 g de ciocolata, este ideala atat pentru petreceri private, cat si pentru evenimente de amploare. Design-ul ergonomic si aspectul ingrijit face din acest aparat un articol popular printre organizatorii de evenimente.

   Fie ca alegeti ciocolata neagra, ciocolata alba sau ciocolata cu lapte, amestecul fructelor proaspete cu gustul fin al ciocolatei vor satisface chiar si cei mai pretentiosi invitati la evenimentele dumneavoastra.