CUPTORUL PENTRU GATIT LA TEMPERATURA
SCAZUTA este aparatul ideal care ofera o multitudine de solutii
intr-un singur sistem. Desi acest aparat a fost conceput pentru
metoda de gatit lent la temperatura scazuta, poate fi folosit si la
depozitarea temporara a alimentelor preparate pentru servire sau
pentru regenerarea alimentelor refrigerate sau congelate. Procesul
poate fi ajustat si controlat cu strictete si ofera acelasi rezultat
in mod repetat.
Cuptorul pentru gatit la temperatura scazuta poate prepara, regenera sau pastra pentru servire orice tip
de preparat. Cu un control strict al temperaturii, sonda de
temperatura integrata si guri de aerisire ajustabile, se poate
controla cu acuratete procesul de preparare al alimentelor. Datorita
manerelor cu care este prevazut, cuptorul poate fi folosit si la
transportarea alimentelor gata preparate in locatiile ce nu dispun de
spatii de stocare. Cuptorul pentru gatit la temperatura scazuta este
esential pentru pregatirea preparatelor din carne de porc sau vita,
carne de pasare si peste. Prin metoda de gatit timp indelungat la
temperatura scazuta, preparatele pastreaza sucul propriu si
nutrientii, mancarea devine mai frageda si mai savuroasa. De
asemenea, preparatele pierd mai putin de 10% din greutate ceea ce
rezulta intr-o utilizare mai eficienta a alimentelor.
Cuptorul pentru gatit la temperatura
scazuta poate fi folosi si pentru mentinerea preparatelor la
temperatura optima pentru servire. Pregatiti alimentele la parametrii
doriti. Puneti, apoi, preparatele in cuptor, infigeti sonda si setati
temperatura la care doriti sa serviti preparatele – temperatura se
va mentine timp de cateva ore. De semenea, cuptorul are doua guri de
ventilatie incorporate pentru mentinerea conditiilor specifice
fiecarui preparat. Daca ambele guri de ventilatie sunt inchise,
preparatele vor ramane zemoase, daca una dintre gurile de ventilatie
este deschisa, aceasta va lasa aburul sa iasa, iar daca ambele sunt
deschise – chiar si preparatele prajite vor ramane crocante.
O alta intrebuintare a cuptorului
pentru gatit la temperatura scazuta este regenerarea alimentelor.
Puneti alimentele refrigerate sau congelate in cuptor, infigeti sonda
de temperatura si setati temperatura dorita; asteptati pana cand
alimentele ajung la temperatura dorita si veti avea un preparat
gustos ca si cum tocmai a fost gatit.
BENEFICIILE PREPARARII ALIMENTELOR LA
TEMPERATURA SCAZUTA
- Aromele si sucurile naturale proprii se mentin, iar carnea este mai frageda;
- Preparatele pot fi pregatite in avans si mentinute la temperaturi optime pentru servire;
- Permite o supraveghere minima la prepararea sau regenerarea alimentelor;
- Nu exista timp maxim de preparare;
- Pierderi minime in greutate;
- Mancarea trece direct din cuptor in farfuria clientului;
- Usor de transportat datorita manerelor laterale - ideal pentru organizarea buffet-urilor;
- Portiile pot fi servite cu aceeasi calitate in mod constant.