Cuptorul pentru gatire lenta este aparatul ideal care ofera o multitudine de solutii intr-un singur sistem.
Desi acest aparat a fost conceput pentru metoda de gatit lent, la temperatura
scazuta, poate fi folosit si la depozitarea temporara a alimentelor preparate
pentru servire sau pentru regenerarea alimentelor refrigerate sau congelate.
Procesul poate fi ajustat si controlat cu strictete si ofera acelasi rezultat
in mod repetat.
Cuptorul pentru gatit la temperatura scazuta
poate prepara, regenera sau pastra pentru servire orice tip de preparat. Cu un
control strict al temperaturii, sonda de temperatura integrata si guri de
aerisire ajustabile, se poate controla cu acuratete procesul de preparare al
alimentelor.
Datorita manerelor cu care este prevazut, cuptorul poate fi
folosit si la transportarea alimentelor gata preparate in locatiile ce nu
dispun de spatii de stocare.
Cuptorul pentru gatit la temperatura scazuta este
esential pentru pregatirea preparatelor din carne de porc sau vita, carne de
pasare si peste. Prin metoda de gatit timp indelungat la temperatura scazuta,
preparatele pastreaza sucul propriu si nutrientii, mancarea devine mai frageda
si mai savuroasa.
De asemenea, preparatele pierd mai putin de 10% din greutate
ceea ce rezulta intr-o utilizare mai eficienta a alimentelor.
Cuptorul pentru gatit la temperatura scazuta poate
fi folosi si pentru mentinerea preparatelor la temperatura optima pentru
servire. Pregatiti alimentele la parametrii doriti. Puneti, apoi, preparatele
in cuptor, infigeti sonda si setati temperatura la care doriti sa serviti
preparatele – temperatura se va mentine timp de cateva ore.
De semenea,
cuptorul are doua guri de ventilatie incorporate pentru mentinerea conditiilor
specifice fiecarui preparat. Daca ambele guri de ventilatie sunt inchise,
preparatele vor ramane zemoase, daca una dintre gurile de ventilatie este
deschisa, aceasta va lasa aburul sa iasa, iar daca ambele sunt deschise – chiar
si preparatele prajite vor ramane crocante.
O alte intrebuintarea a cuptorului pentru
gatit la temperatura scazuta este regenerarea alimentelor. Puneti alimentele
refrigerate sau congelate in cuptor, infigeti sonda de temperatura si setati
temperatura dorita; asteptati pana cand alimentele ajung la temperatura dorita
si veti avea un preparat gustos ca si cum tocmai a fost gatit.
BENEFICIILE PREPARARII ALIMENTELOR LA
TEMPERATURA SCAZUTA
Aromele si sucurile naturale
proprii se mentin, iar carnea este mai frageda;
Preparatele pot fi pregatite in
avans si mentinute la temperaturi optime pentru servire;
Permite o supraveghere minima la
prepararea sau regenerarea alimentelor;
Nu exista timp maxim de preparare;
Pierderi minime in greutate;
Mancarea trece direct din cuptor
in farfuria clientului;
Usor de transportat datorita
manerelor laterale - ideal pentru organizarea buffet-urilor;
Portiile pot fi servite cu aceeasi
calitate in mod constant.